Mjukglassmaskiner

Om ni vill veta hur mycket ni kan tjäna på en mjukglassmaskin, klicka här för att testa vår mjukglasskalkylator.

Våra mjukglassmaskiner är vår populäraste produkt. Med lång erfarenhet täcker vi ett stort område av maskiner, och erbjuder helhetslösning med leverans, installation, garanti och service.

De förvalda inställningarna representerar maskinen NA9328 med följande inställningar:
  • overrun på 80 %
  • GB standard mix (utan rabatt)
  • portionsstorlek 200cc eller ca 120g
  • standard strut och en servett
  • 9 port/l mix
notera även att leasingavgiften är avdragsgill.

Kalkylator

Resultat

Marginal per såld glass

79.34%

Försäljning per månad

17 854,20 kr

Total vinst per år exklusive personal– och driftkostnad


178 370,40 kr

Försäljningspris exklusive moms17,86 kr
Marginal i kronor per glass14,17 kr
Marginal i procent per glass79.34%
Försäljning per månad17 854,20 kr
Leasingkostnad per månad2 990,00 kr
Leasingkostnad per år35 880,00 kr
Total vinst per år exklusive
personal– & driftkostnad
178 370,40 kr

Mjukglassmaskin för kommersiellt bruk

Mjukglassmaskinerna är vår största och populäraste produkt. I dagsläget finns det cirka 850 maskiner igång över hela Sverige. Du som företag eller offentlig verksamhet kan köpa eller hyra mjukglassmaskin från oss. Kontakta oss här så hjälper vi dig att välja modell.


Vilka är kunderna?

Maskinerna, som är av japanska märket Nissei, finns lite här och var över Sverige. På bensinmackar, Ica, Coop, Frasses, Sibylla, Ikea, tobaksaffärer, restauranger, bagerier med mera. Detta beror helt enkelt på att svenskarna är tokiga i mjukglass.


Säljer ni mix/smaker till mjukglass?

Vi säljer ingen mix själva, men har samarbete med leverantörer, vilket innebär att vi kan sy ihop helheten åt dig. Våra maskiner klarar av att tillverka mjukglass av alla fabrikat, redo att avnjutas i strut, våffla eller bägare som människor är vana vid.


Vilka maskiner finns?

Det finns flera alternativ som passar olika former av behov. Från enklare mjukglassmaskiner till avancerade alternativ med dubbla tankar som blandar smaker. Prisnivåerna avgörs dels av hur avancerade maskinerna är, dels av hur stor kapacitet de har. Det finns även kombimaskiner som kan producera både mjukglass och milkshake. Vi vet att det kan vara svårt att välja, därför ber vi dig som är intresserad att kontakta oss om du vill köpa eller leasa mjukglassmaskin. Samtliga maskiner kommer med ett års garanti, och fyra års reservdelsgaranti - det är marknadens bästa garantier.


Varför ska jag anlita er som leverantör?

Vår långa erfarenhet och att vi erbjuder en helhetslösning med leverans, installation, garanti och service är starka skäl. Som företag väljer vi dessutom att ta ett miljöansvar. De modeller av maskiner vi levererar är optimerade för låg energiförbrukning, och de drar mindre vatten än många andra modeller. Samtliga är dessutom väldigt tystgående. Vi vill ha en långsiktig relation med dig som kund, och därför anstränger vi oss lite extra. Våra tekniker finns över hela landet - om det blir stillestånd i glassmaskinen kan vi snabbt ha någon på plats.


Allmänt om mjukglassmaskiner

Gravitation eller pump?

Generellt är pump att föredra eftersom den ger större volymökning åt glassen. Gravitationsmaskinens styrka ligger i enkelheten vad gäller rengöring och allmän skötsel. Nya moderna konstruktioner ger även acceptabel volymökning.

Kapacitet mjukglassmaskiner

Liter/timme är det vanligaste måttet men gäller endast under optimala förhållanden. I det dagliga arbetet är även cylindervolymen av stor betydelse eftersom den avgör hur mycket glass maskinen kan leverera utan tid att ”ladda om”

Mixtank

Mixtank är maskinens buffertförråd, som kan fyllas på när nivån blir låg.

Med eller utan pastöriseringsfunktion?

S.k. självpastöriserande maskiner har funktionen att hetta upp sig och därefter kyla ned sig på kort tid för att döda ev. bakterier. Detta gör det möjligt att öka diskintervallen till ca en gång var sjätte vecka istället för en gång per vecka.

Luft- eller vattenkyld?

På alla modeller är vatten att föredra, eftersom de går tystare och inte avger värme. På bänkmodeller med lägre kapacitet fungerar även luft, fördelen är då att maskinen blir lättare att flytta till alternativ placering under t.ex. lågsäsong. Nykonstruerade luftmaskiner väsnas betydligt mindre än äldre modeller.


Reparationer – underhåll – ekonomi

Mjukglassmaskiner är dyra att köpa och dyra att reparera. Trots detta är de en guldgruva för sina ägare när rätt maskin står på rätt ställe. 80 % av alla upplevda ”fel” på maskiner yngre än 5 år beror på bristande underhåll eller felaktigt handhavande. Användarens kunskaper är lika viktiga som maskinens egenskaper, den maskin som är optimal för ”proffset” kan vara katastrof för ”klanten”. Att lyfta användarens kunskaper ett snäpp är ofta det bästa sättet att förbättra ekonomin.